12/11/2017

Torta od bijele čokolade

By Recepti -

torta_od_bijele_cokolade

Ines nam je poslala recept za pripremu Torte od bijele čokolade.

 Kora:

  • 3 žumanjka zamutiti sa 1 žlicom šećera, dodati 50 g maslaca, 50 g otopljene crne čokolade, 50 g oraha i na kraju umućena bjelanca. Koru ispeći  u kalupu za tortu i ohladiti.

Krema:

  • 6 žumanjaka pomiješati sa 2 žlice šećera istući na pari pa im dodati 2 dcl slatkog vrhnja prethodno uzavrelog. Zatim dodati 300 g otopljene bijele čokolade pa ostaviti da se ohladi.
  • zamutiti 6-7 dl  Hopla šlaga (vrhnja za šlag), 2 vrećice želatine rastopiti u malo hladne vode pa dodati šalicu tople pa umiješati u šlag. Tako pripremljeni šlag umiješati u žutu kremu.
  • Napraviti krokant nekoliko sati ranije tako da dodamo 300 g šećera i 50 g sjeckanih listića badema. Kada se ohladi krokanat usitniti. Na koru staviti pola kreme, zatim krokant pa ostatak kreme. Prije odvajanja od kalupa torta treba prenoćiti u hladnjaku.

2 Comments

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last
  1. 0

    Nikako mi nije jasno zašto u receptima uglavnom nema veličine kalupa, ako se radi o tortama ili veličine pleha ako se radi o kolačima? Nadam se da ove komentare netko čita te da će se to promijeniti. Recepti su super!

  2. 0

    Kalup je od 26 cm

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last

Leave a Reply