Prirodni lijek za čir na želucu

Prirodni lijek za čir na želucu

Čir na želucu peptički ulkus najčešće uzrokuje bakterija najčešće uzrokuje bakterija Helicobacter pylori. Najčešći simptom peptičkog ulkusa je ravnomjerna i tupa bol, koja povremeno prestaje, pa se onda opet pojavljuje. Kod čira na želucu važno je izbaciti iz namirnice koje organizam ne podnosi i za koje ste primijetili da vam uzrokuju probleme. Također zadnji obrok bi trebao biti najmanje 3 sata prije spavanja kako bi se sprijčilo stvaranje želučane kiseline tijekom noći.

Koprive ima jako puno ljekovitih svojstva, a dokazano je i da pomaže kod čira na želucu.

Postupak pripreme:

Jednu jušnu žlicu korijena koprive staviti da se kuha u litri vode. Kada voda prokuha, smanjiti vatru na lagano i kuhati još 20-ak minuta. Ostaviti da se ohladi (biti će sluzav napitak) i svaki dan ujutro prije doručka piti 2 dl pripravka.

1 thought on “Prirodni lijek za čir na želucu”

 • Mnogo mi se dopada ova vasa strana i resio sam da vam posaljem jedan lepi savet za da ne dolazote do oboljena cira.
  Evo vam jedan mali savet za da ne dodzete do oboljenja cira. 
  Pre oboljena cira na zeludcu cesto se javlaju kiseline pri ishrani. A te kiseline su CRVENI SEMAFOR za oboljenje zeludca i pocetak cira. Za da sprecite te kiseline prisetite da u hemiji postoje BAZE I KISELINE  koje se jedno sa drugom unistavaju. U ovom slucaju za sprecite kiseline morate se pridrzati i primeniti BAZE. A baze se nalaze u jedan mali paketic od kvasca koi se prodaje svuda po trgovini za pravlenje hleba po ceni od 5-10 dinara. Zato primenite oval lepi savet. Dobro nam je poznato da kvasac se koristi i u kozmetici, ali sada primenite ovaj lepi savet. Prvu nedelju dana 3 puta na dan pre jela od kocku kvasca uzmite po 1/8 i pomesajte je sa 2 dl vode i lepo je popijte na prazan stomah. To radite celu nedelju dana. 
  Drugu nedelju dana uzmite 2 puta na dan pre podne i posle podne isto tako pre jela po 1/4 od kocku kvasaca.i opet pomesajte sa 2dl. vode i ovo radte opet nedelju dana.
  Trecu nedelju dana uzmite 1 jednom po 1/2 od kocka kvasca i promesajte lepo sa vodom pre jela. posle ovu nedelju dana oseticete pobolsanje i nedostatak kiseline i ako produzite tako dok vam se organizam na navikne mozete posle po potrebi uzimate cesto puta po 1/4 ili vise tako cete pobolsati vas organizam u vasem zeludcu i dobiti lepi ten na vasem licu..Ovaj recept ja primenujem svaki put kada isetim kiseline i tako sam do sada uspeo da se spasim od cira.Imam i dugih lepih recepata koi sam nasao od ljudi koi su primenivali. kao za secernu bolest i dr.
  Veliki pozdrav Ljupco iz Bitolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *