Eurokrem torta

Eurokrem torta

Recept za ovu ukusnu eurokrem tortu nam je poslala Daliborka Stanimirović Jovanović. Za pripremu ove torte nije potrebno pečenje, a prema slici izgleda jakoooo ukusno 🙂

Hvala puno Daliborka na ovom interesantnom receptu!

 

Krema 1: U 800 dl mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije sa 4 žlice šećera, kad se skuha ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati 1 margarin i bijeli dio od euro krema ( krem kupiti pakovanje od 500 gr ) , to sve izmiješati te staviti u hladnjak da se stisne.

Krema 2 : U 800 dl mlijeka skuhati 2 pudinga od čokolade sa 4žlice šećera, kad se skuha ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati 1 margarin i crni dio euro krema zatim to sve izmiješati te staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema torte:

Poredati piškote topljene u bijelu kavu na kalup zatim staviti pola bijelog i pola crnog fila, na vrh ponovo poredati piškote. Sa strane tortu premazati sa crnom kremom, a na vrhu sa bijelom kremom. Tortu sa strane ukrasiti sa 2 šlaga pomiješana sa 200 ml mlijeka, a odozgo sa 300 grama topljene čokolade koju smo otopili sa 3 žlice mlijeka i malo margarina.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *