Čaj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile

Kukuruzna svila su tanke niti koje se nalaze ispod listova na klipu kukuruza. Naši stari su kukuruznu svilu koristili kao prirodni lijek kod bolova u zglobovima, naticanja nogu, kod noćnog mokrenja, povišene masnoće u krvi, kod problema s cirkulacijom cirkulaciju i za jačanje jetre.

Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da sužava krvne žile, klorofil, fosfornu kiselinu, kalij i mangan. Čaj od kukuruzne svile je jako dobar diuretik, tako da pojačanim izlučivanjem urina organizam se oslobađa viška fosfora i bjelančevina što pomaže osobama koji imaju reumatske tegobe i giht.

S obzirom da čaj od kukuruzne svile je ima jako diuretsko djelovanje odličan je za detoksikaciju organizma i dodatnu pomoć pri mršavljenju.

Priprema čaja od kukuruzne svile:

Kukuruznu svilu staviti na pamučnu krpu i ostaviti da se suši na zraku (ne direktno na suncu!). Kada je svila dobro osuši stavite je u papirnatu vrećicu. Ukoliko svila nije dobro osušena gubi se djelovanje.

Za pripremu čaja šaku kukuruzne svile prelijte sa 3 dl vrele vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom čaj ocjedite i popijte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *