Bijeli srneći hrbat

Bijeli srneći hrbat

Spremajući sirnice za Uskrs uvijek mi ostane bjelanjaka. Ovaj put iskoristila sam ih za Pavlovu i bijeli srneći hrbat.  Bijeli hrbat je jako jednostavan „suhi kolač“ koji je idealan za popuniti neku Božićnu ili Uskršnju platu kolača, ali uz šoljicu čaja idealna je večera, ali i šnita ovog kolača uz capuccino doručak je koji će svakome izmamiti osmijeh na lice.

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 10 dkg nasjeckanih i oljuštenih badema
  • 5 dkg bijele nasjeckane čokolade

Ako ne volite bijelu čokoladu krenite u drugom smjeru pa dodajte sušene brusnice, nasjeckane orahe ili lješnjake (po 10 dkg).

Dobro umutite bjelance pa dodajite žlicu po žlicu šećera. Dodajte brašno te na vrhu praška za pecivo i žlicu ulja te promiješajte drvenom ili slastičarskom žlicom da bjelance ne splasne . Na kraju dodajte  nasjeckane bademe i nasjeckanu bijelu čokoladu pa stavite peći. Naravno u toplu pećnicu na 170 C otprilike 40 min.

Jednostavno, lijepo, a iskoristili ste bjelanca koja bi možda završili u smeću. A hranu nije lijepo bacati…. Zaboravila sam vam reći da ovaj kolač možete zamrznuti i kad vam god padne na pamet imate lijepi, lagani i jednostavni kolač u kući.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *