12/18/2017

Amaretti recept

By Recepti -

kolaci_od_badema

Jednostavan recept za pripremu ukusnih keksića od badema – amaretti. Ukoliko pripremate neki kolač ili domaću majonezu u koji idu samo žumanjci, bjelanjke iskoristite i pripremite ove ukusne slatkiše od badema.

Sastojci:

  • 300 g mljevenih badema bez kožice
  • 300 g šećera
  • 3 bjelanjka
  • 1 vanilija šećer
  • malo arome od badema

Priprema:

Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Mljevene bademe pomiješati sa šećerom, vanilija šećerom i dodati malo arome od badema. Potom suhe sastojke polako umiješati sa snijegom od bjelanjaka. Pleh prekriti papirom za pečenje i oblikovati male kuglice. Treba raditi malo veći razmak, da se pri pečenju kolačići ne bi slijepili. Peći na 140-150ºC oko 30 minuta.

 

Dodatni savjet: Bademe jednostavno očistite od kožice tako da ih prelijete sa vrelom vodom i onda lagano odstranice kožicu i ostavite ih da se osuše.

1 Comment

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last
 1. +1

  Amaretti se zovu zato što su to gorki keksići. Kod nas ih nisam nigdje našla za kupiti, a po ovom receptu nebi bili gorki. Možda u bajame malo dodati očišćenih koštica od šljiva ili marelice koji su gorki.

  1. 0

   Ukoliko ne očistite opnu bajama, biti će gorki. Hvala Vam na ovom savjetu za dodavanje koštica od šljiva ili marelica. Imate kupiti gotove u Mulleru i Intersparu. Ako vam se ne pripremaju da se malo počastite kupovnima 🙂

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last

Leave a Reply